Svinjska rebarca s grilla

Kad god svinjska rebarca zamirišu s grilla, apetit se otvori i jedva čekate zamastiti prste i omastiti brk!

Svinjska rebarca s grilla

Rebarca je bitno dobro začiniti i marinirati preko noći, a onda grill da svoj završni touch

Grill King kamado je i ovaj zadatak obavio savršeno i nije teško roštiljati ni po ovoj ljetnoj vrućini jer to sve ide brzo zbog velike rešetke Grill King kamada.

Za rebarca:
- 500g svinjskih rebaraca s kostima

Marinada:
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 1,5 žličica senfa
- 1,5 žličica crvene paprike
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 2 češnja češnjaka protisnutog ili jako sitno nasjeckanog u pastu
- 1 žličica sušenog luka

Ulju dodajte senf I češnjak pa dobro promiješajte. Dodajte sve ostale začine i dobro promiješajte. Time premažite rebarca s jedne i s druge strane i umotajte u prijanjajuću foliju. Ostavite u hladnjaku preko noći.

Grill King kamado zagrijte do 250 stupnjeva pa grillajte rebarca sa svake strane po 10 minuta poklopljeno, a onda još po 2-3 minute otklopljeno.

Poslužite uz umak po želji!